Consultant – Gedragswetenschappen
32 – 40 uur

Ben jij afgestudeerd als psycholoog en heb je praktijkervaring opgedaan op het gebied van gedragswetenschappen? Dan zou de functie van consultant gedragswetenschappen een mooie volgende stap in je carrière kunnen zijn.

Wij zijn op zoek naar iemand die van nature interesse heeft in mensen en wat er achter het gedrag van mensen schuilgaat. Wil jij graag jouw kennis inzetten om mensen, teams en organisaties beter te laten presteren, dan ben jij de gedragswetenschapper die wij zoeken!

 

De functie

Als consultant maak je deel uit van ons multidisciplinaire team. Samen met collega’s werk je in projectteams aan complexe opdrachten voor klanten. Minder complexe vraagstukken pak je zelfstandig op. Na je inwerkperiode ga je zelfstandig interactieve workshops uitvoeren en trainingen geven. Jouw ervaren collega’s zullen je betrekken bij grotere (gedrags)veranderingstrajecten.

Voorbeelden van projecten waar je samen met je collega’s en klanten aan gaat werken:

 • Hybride werken: samen met de klant ontwikkelen van een visie, vertalen naar de dagelijkse praktijk, medewerkersbetrokkenheid organiseren en leiderschap stimuleren.
 • Samenwerking van teams verbeteren: analyseren van de (werk)situatie, selecteren en begeleiden van interventies om de teamsamenwerking en daarmee de prestaties te verbeteren.
 • Safety days / bewustwordingsdagen: organiseren van bewustwordingsdagen en bedenken van workshops.
 • Ergocoach opleidingen: klanten opleiden tot intern adviseur (ergocoach), in samenwerking met een inhoudelijk expert op het gebied van fysieke belasting. Jouw rol daarin is het verzorgen van trainingen, het geven en ontvangen van feedback, het voeren van het juiste gesprek en andere gedragsgerelateerde onderwerpen.
 • Bedenken en ontwikkelen van nieuwe diensten om gedragsverandering te beïnvloeden.

 

Wij zijn vhp human performance

Ons enthousiaste team bestaat uit 24 professionals met allemaal een andere achtergrond. Zo vind je bij ons ergonomen, industrial & interaction designers, psychologen, organisatieadviseurs en gedragsveranderaars.

Onze unieke samenstelling maakt dat wij klanten kunnen helpen bij zeer uiteenlopende vraagstukken. Wat ons verbindt is onze passie om mensen beter te laten presteren. Wij geloven in de kracht van mensen. Vanuit onze kennis en ervaring met betrekking tot mensen, omgevingen en organisaties creëren wij een werkomgeving waarin mensen kunnen uitblinken. Met als resultaat een beter presenterende organisatie. Zo maken wij de mens het hart van de toekomst.

We zijn actief binnen veel organisaties en branches. Dat maakt het werken bij vhp uniek en uitdagend. In jouw functie kun je een kijkje nemen achter de schermen  van toonaangevende bedrijven. Deze kennis is de voedingsbodem om door te groeien tot een top adviseur binnen jouw vakgebied.

 

Benieuwd wat we doen?  

Zomaar een greep uit onze projecten:

 • Het binnen de mogelijkheden van de mens inrichten van werkprocessen en omgevingen voor het op afstand besturen van bruggen, sluizen, industriële processen en water(beheers)systemen.
 • Ontwerpen van ruimtes binnen ziekenhuizen, gemeentehuizen en kantooromgevingen, zodat mensen daar optimaal kunnen werken. Het begeleiden van deze veranderingen hoort daar ook bij.
 • Ontwerpen van (bedrijfsspecifieke) softwaresystemen en toetsen en ontwerpen van gebruiksvriendelijke software interfaces.
 • Begeleiden van bedrijven bij organisatievraagstukken zoals het hybride werken.
 • Gedrags- en cultuurveranderingstrajecten.

 

Wat we vragen

We zoeken een gedreven, enthousiaste en vooral nieuwsgierige (gedrags)psycholoog die een passie heeft voor verbeteren. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team. Je vindt het een feest om op verschillende locaties je kennis in te zetten om mensen beter te laten presteren.

Natuurlijk stellen we wel wat eisen aan jouw achtergrond:

 • Je hebt een afgeronde studie Psychologie, met afstudeerrichting gedragsverandering, A&O psychologie of sociale psychologie.
 • Je bent niet bang om voor groepen te staan en maakt makkelijk contact.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met veranderkundige processen en het thema gedrag en cultuur.
 • Je hebt interesse in arbo, ergonomie en arbeidsveiligheid.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

 

Wat bieden wij jou? 

Naast leuke collega’s en mooie klanten krijg je natuurlijk ook een goed salaris.

Verder willen wij dat je jezelf blijft ontwikkelen en dus krijg je van ons jaarlijks een studiebudget. Om te reizen naar kantoor en klanten krijg je ook een NS Business Card met OV fiets of een goede reiskostenvergoeding als je met je eigen auto reist.

Hoewel dat nog ver weg is, regelen wij ook een pensioen voor je, zodat je straks op je oude dag ook nog wat te besteden hebt.

 

Interesse?

Sta je na het lezen van deze vacature te popelen om bij ons te komen werken? Mail dan je motivatie met CV naar tanjahubert@vhp.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Dorinde Brands via 06-45328790.

0