360° Meldkamerscan

Is uw meld- of controlekamer klaar voor de toekomst?

De meldkamer is het kloppende hart van de organisatie. Continuïteit is van groot belang, soms van levensbelang. Downtime is geen optie. Een flinke uitdaging, in een tijd waar steeds meer digitale innovaties & data voor nieuwe kansen én risico’s zorgen.

Hoe gezond -en kwetsbaar- is uw meldkamer? Bent u klaar voor de toekomst? Ontdek het met de 360 graden scan.

Waarom een meldkamerscan?

De meldkamerscan heeft als doel om met beperkte tijd, middelen en kosten een goede eerste indruk te krijgen van de status quo van de meld- of controlekamer, inclusief kansen en kwetsbaarheden.

hexagon-3-2-360-melkamerscan

 

 

De 360° meldkamerscan geeft de volgende inzichten:

  • Heb ik een gezonde werkomgeving voor mijn medewerkers?
  • Hoe weerbaar is mijn meld- of controlekamer nu?
  • Wat heb ik in huis en waar ben ik kwetsbaar?
  • Wat zijn de grootste risico’s en met welke impact?
  • In hoeverre volstaan mijn huidige maatregelen?
  • Hoe toekomstbestendig is mijn meld- of controlekamer?

Wat levert de meldkamerscan op?

Overzicht én inzicht: in de huidige staat en het verbeterpotentieel van uw meld- of controlekamer. Dit wordt beoordeeld op 6 onderdelen: Governance, structuur en processen, systemen en infrastructuur, fysieke werkomgeving, gedrag en competenties.

 

Governance

De missie en visie sluiten aan op de strategie en het beleid, en zorgen voor een gezonde, veilige en innoverende meldkamer.

Structuur en processen

Een goede organisatiestructuur en processen die werken volgens standaard frameworks & methods dragen maximaal bij aan de core-business.

Systemen en infrastructuur

De juiste hard- en software beschermt de organisatie tegen cyberaanvallen, datalekken en andere dreigingen.

Fysieke werkomgeving

De meldkamer is een goede werkplek wanneer werknemers er prettig kunnen werken en het voldoet aan normen en wetgeving.

Gedrag

In een gezonde werkomgeving werken operators goed samen en voeren zij hun werk gezond en (cyber)veilig uit. Ze hebben geen onder- of overbelasting.

Competenties

Goed presterende meldkamers hebben medewerkers die gescreend zijn en regelmatig trainen om altijd voorbereid te zijn op calamiteiten.

 

Hoe werkt de Meldkamerscan?

De scan bestaat uit drie fasen: de inventarisatie-, de analyse- en de rapportagefase. Hieruit volgt een integraal advies om uw meld- of controlekamer toekomstbestendig te maken, alsmede specifieke inzichten en handvatten per onderdeel.

 

gebruikerstest

1. Inventarisatie

Een multidisciplinair team van specialisten van vhp human performance en TriOpSys gaan in gesprek met diverse bedrijfsvertegenwoordigers op locatie. Hierbij komen zowel strategische, tactische als operationele aspecten aan bod, zoals de mission-critical bedrijfsprocessen, de werkomgeving, IT systemen, omgang met data en de beveiligingsmaatregelen.

 

doel-2

2. Analyse

In deze fase worden alle gegevens in onze onderzoeksmodellen verwerkt, die vervolgens een onafhankelijk beeld van de huidige situatie (IST) geven. Op het niveau van mens, techniek en organisatie. De uitkomsten worden vertaald in een concrete verbeteraanpak.

 

vink

3. Inzichten

De bevindingen worden passend teruggekoppeld, variërend van een rapport tot een eindpresentatie, afhankelijk van uw wensen en situatie. Deze uitkomsten en ambities (SOLL) worden met de betrokken stakeholders besproken. Uiteraard helpen wij graag bij de vervolgstappen, of koppelen we u aan ons ecosysteem van partners.

 

Meer weten over de 360° Meldkamerscan?

Neem dan contact op met Guido te Brake

Partner van TriOpSys

Samen bereik je meer. Daarom werken wij samen met TriOpSys. Zodat we onze klanten altijd van het beste advies kunnen voorzien, ook bij vragen buiten ons kennisgebied.

Als specialist in mission critical IT helpt TriOpSys organisaties waar security en continuïteit er toe doen.

Van het geven van advies tot de bouw en het beheer van bedrijfskritische systemen. Hierbij kunt u denken aan meldkamers en control rooms.

Net als wij, geloven zij in maatwerk, iedere klant is uniek. TriOpSys staat bekend om haar domeinkennis en 24/7 service.

Uw mission critical systemen, dat is wat er voor hen toe doet!

 

logo-triopsys-rgb
0