Smart Industry

Structureel aandacht voor arbeidsveiligheid

Hogere productiviteit geeft vaak een toename in werkdruk. De werkbelasting stijgt omdat er meer moet worden gedaan in minder tijd. Betrokken en hard werkende medewerkers houden dit vaak wel een tijdje vol, maar niet voor lang: de belasting van het werk is niet meer in balans met wat men aan kan. Productiviteit krijgt dan voorrang boven veilig werken. Arbeidsongevallen liggen op de loer door ‘even snel’.

Bovendien beïnvloedt hoge productiedruk werkgedrag en werkcultuur. Medewerkers komen op een glijdende schaal waarin hard werken de overhand krijgt op veilig, gezond en plezierig (samen)werken. Soms zodanig dat veiligheid in de werkwijzen en werkcultuur geen plek meer heeft. Terwijl we allemaal weten dat veilig werken hoogste prioriteit moet hebben. En dat is natuurlijk ook wat u wilt.

vhp verbetert arbeidsveiligheid en veiligheidscultuur in sectoren en bedrijven

Wij helpen sectoren met het ontwikkelen van een aanpak om zelfstandig en door zelfregulering een hoger niveau van gezond en veilig werken te bereiken. De aanpak met het Vignet Arbeidsveiligheid in de zoetwarenindustrie is daar een goed voorbeeld van.

Ook ondersteunen we bedrijven op een duurzame manier bij veilig en gezond gedrag op de werkvloer. We vergroten de betrokkenheid en impact van leidinggevenden en medewerkers. Door risicoanalyses, veiligheidsevents, leiderschapstrajecten en gedrags- en cultuurprogramma’s verbeteren we de arbeidsveiligheid. Samen realiseren we een cultuur waarin veilig wordt gewerkt.

Doordacht programma met groot effect

We starten met een scan om de huidige veiligheidscultuur in kaart te brengen. Met elkaar realiseren we een aansprekende en gedeelde visie op arbeidsveiligheid. Dan volgt een praktisch programma dat het beheersen van risico’s en een heldere structuur combineert met positieve gedragsbeïnvloeding en veiligheidsleiderschap. Dit is een programma op maat voor uw organisatie en uw vraag. U kunt diverse interventies inzetten zoals events, workshops en trainingen veiligheids- en coachend leiderschap. Ook teamontwikkeling, een goed veiligheidsgesprek en de opleiding van veiligheidscoaches en preventiemedewerkers komen aan bod.

Wilt u ook veilig werkgedrag stimuleren?

We laten u graag zien hoe u dit kunt bereiken. Neem gerust contact op of bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Interessant nieuws over Smart Human Performance ontvangen?
Vul dan uw e-mailadres in. U ontvangt max 6x per jaar een update over de laatste ontwikkelingen.

0