Smart Health

Meer productiviteit en werkplezier door comfortabele complexe werkplekken

Het belang van goede werkplekken wordt nog wel eens onderschat. Een oncomfortabele werkplek is een bron voor klachten. Gezondheidsrisico’s nemen toe en de concentratie vermindert. Dit verhoogt de kans op fouten. Bovendien nemen het werkplezier, de productiviteit en de prestaties aantoonbaar af. Deze effecten zijn groter naarmate de complexiteit van werkplekken toeneemt, zoals in ziekenhuizen en zorginstellingen. Bovendien hebben werkplekken direct effect op de efficiëntie van werkprocessen. De ervaring leert dat organisaties veel winst kunnen behalen op dit gebied.

vhp vergroot het werkplezier, de productiviteit en de prestaties van complexe werkplekken

Zorginstellingen en ziekenhuizen kennen veel complexe werkplekken. Bedien- en observatiedesks, onderzoekswerkplekken, couveuses, laboratoriumwerkplekken en balies. Allemaal werkplekken met specifieke kenmerken. Het vereist specialistische kennis bij het ontwerpen en inrichten. Dit is het vakgebied waarin vhp human performance al meer dan 20 jaar toonaangevend is. We doen dit niet alleen in zorginstellingen. U komt ons werk ook tegen bij de complexe werkplekken van (112) meldkamers, de luchtverkeersleiding op Schiphol, de beveiliging in industrie en de havencoördinatiecentra in binnen- en buitenland.

Optimale afstemming tussen werkplekken en werkprocessen

Samen met medewerkers brengen we de werkprocessen in kaart. We inventariseren de functionele eisen voor de inrichting van de werkplekken en de omgevingsfactoren. Daarna stellen we de functionele specificaties op voor de ergonomische inrichting. Dit leggen we vast in een functioneel programma van eisen. Op basis hiervan worden ontwerpvarianten gemaakt. De voor- en nadelen van de ontwerpen worden gepresenteerd. U kunt hierdoor gemakkelijker keuzes maken. Daarna wordt een definitief ontwerp gemaakt. Ook kan er een mock-up van werkplekken worden gemaakt; een ontwerp op ware grootte. Na uw besluit begeleiden we de implementatie zodat u direct gebruik kunt maken van uw nieuwe werkplekken.

Wilt u ook werkplekken die betere prestaties geven?

Laat u inspireren door de mogelijkheden. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Interessant nieuws over Smart Human Performance ontvangen?
Vul dan uw e-mailadres in. U ontvangt max 6x per jaar een update over de laatste ontwikkelingen.

0