Expertises

Ontwerpen producten en user interface

Interactie-analyse en ontwerp richt zich op informatievoorziening via grafische user interfaces (GUI) en camerabeelden. Bij vhp human performance ontwerpen en verbeteren we GUI’s en camerabeelden. We maken ze gebruiksvriendelijk zodat gebruikers optimaal worden ondersteund in hun taken. Wij toetsen de gebruiksvriendelijkheid en bijvoorbeeld kleur, lettergrootte en navigatie aan de hand van normreeksen. Bij het ontwikkelen van een nieuwe GUI bieden we begeleiding in het specificeren van eisen voor een aanbesteding van het ontwerp. Deze eisen werken we vervolgens uit tot een grafisch ontwerp.

Naast het ontwerpen toetsen wij GUI’s en cameraplannen met onze eye tracking bril. We onderbouwen kwantitatief welk cameraplan of welke GUI het best presteert. En ook waar nog aanpassingen nodig zijn. Eye tracking is bijzonder geschikt voor trainingsdoeleinden. We passen dit ook toe om veilig en effectief te leren schouwen met een uitkijkstrategie bij het bedienen van bruggen en sluizen. Uiteraard doen we dit ook in de andere werksituaties waar waarneming een kritische factor is.

Een speciaal aandachtsgebied is het productontwerp. Vaak worden we vanwege onze expertise in Human Factors en ergonomie gevraagd bij te dragen aan een nieuw ontwerp. Dit kan zijn in een klassieke ergonomie-omgeving zoals bij het ontwerp van theaterstoelen, filmzaalstoelen en kantoorstoelen. En in een logistieke omgeving zoals bij het ontwerp van transportkarren voor luchthavens en bloemenveilingen of hulpmiddelen voor de bouwsector.

Interessant nieuws over Smart Human Performance ontvangen?
Vul dan uw e-mailadres in. U ontvangt max 6x per jaar een update over de laatste ontwikkelingen.

0