Werkdruk, beroepsrisico nummer één en een belangrijk en actueel thema voor veel van onze opdrachtgevers. Elke week verschijnen er weer nieuwe blogs, nieuwsbrieven of krantenartikelen waarin de ernst ervan nogmaals benadrukt wordt. En ondanks alle aandacht voor dit probleem, blijft de werkdruk in veel sectoren toenemen.

Werkdruk is iets anders dan het druk hebben op je werk. Het is een beleving en zegt iets over de balans tussen wat het werk van je vraagt en wat je aan kunt. Op het moment dat deze balans verstoord is, spreken we van werkdruk. Hierbij kan het zo zijn dat het werk teveel vraagt of juist te weinig van een medewerker vraagt (bore-out)

Het doel van de opleiding

In deze 5 daagse opleiding leer je hoe je werkdruk kunt herkennen, de daadwerkelijke oorzaken achterhalen en een plan van aanpak op te stellen waarmee het team, onder jouw begeleiding, kan werken aan het verminderen van werkdruk en het vergroten van werkplezier.

Deze opleiding biedt jou, als HR-professional, praktische tools en inzichten en daarmee houvast om daadwerkelijk met werkdruk aan de slag te gaan. Je leert hoe je werkdruk kunt herkennen, de daadwerkelijke oorzaken van ervaren werkdruk kunt achterhalen en een plan van aanpak op te stellen waarmee het team, onder jouw begeleiding, kan werken aan het verminderen van werkdruk, en het vergroten van werkplezier. Je neemt als HR-adviseur tijdelijk even de lead samen met het management, om the lead daarna weer volledig bij het management te laten.

Doelgroep

HR adviseurs/HR business partners die met een hands-on aanpak willen bijdragen de ervaren werkdruk te verlagen en het werkplezier te vergroten. In een aangepaste vorm ook geschikt voor teamleiders, afdelingsmanagers en andere leidinggevenden.

Expliciete voorkennis is niet nodig. Belangrijk is wel dat de deelnemers de verantwoordelijkheid hebben of krijgen voor het thema werkdruk/werkplezier binnen hun organisatie. Deelnemers zijn in de positie om signalen op te vangen en acties te ondernemen op dit thema met betreffende leidinggevenden.

Programma

Het programma bestaat uit vijf modules die op 5 dagen worden uitgevoerd. De modules zijn opgesteld in de volgorde van de aanpak.

Elke opleidingsdag vraagt ontwikkeling, inhoudelijke en praktische voorbereiding en uitwerktijd van de deelnemer (circa 1 dag per week)

Module 1: Werkdruk op de afdeling, wat nu?

Module 2: Energiegevers en energienemers

Module 3: Oorzaak en gevolg

Module 4: Interventies en prioriteiten

Module 5: Eerste hulp bij aanpak en monitoring

Incompany

Deze cursus wordt incompany gegeven aan een groep van 8-10 personen.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Dorinde Brands. Zij kan je alles vertellen over de mogelijkheden.

0