Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Themamiddag ‘de arbocoördinator: de spin in het zorgweb’

28 november 2017 @ 12:00 - 17:00

Als arbocoördinator van een ziekenhuis draagt u er mede zorg voor dat zorgmedewerkers gezond, veilig en prettig kunnen werken in een optimale werkomgeving met efficiënte werkprocessen. Het is uw uitdaging om op die momenten op de hoogte en betrokken te zijn, dat u kunt aansturen op toekomstbestendige oplossingen die voortkomen uit een visie op gezond, efficiënt en flexibel werk, zodat men er weer jaren tegenaan kan.

De spin in het web

Hierbij hoeft u niet alles zelf te doen, maar werkt u bijvoorbeeld samen met arbo adviseurs, ergotherapeuten, arbeidshygiënisten, of collega’s van de P&O of HR afdeling. U brengt de juiste personen bij elkaar en coördineert dat knelpunten worden opgelost. Dit doet u met de hulp van ondersteunende afdelingen (zoals de technische dienst, ict en facilitair) of door inhuur van externe partijen wanneer aanvullend deskundig advies nodig is.

In elk ziekenhuis is de arbozorg weer net iets anders georganiseerd. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de cultuur binnen het ziekenhuis, de grootte en achtergrond van het team, de communicatie met andere afdelingen, en of er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een interne arbodienst.

Themamiddag speciaal voor arbocoördinatoren

vhp human performance organiseert op 28 november een themamiddag speciaal voor arbocoördinatoren in de zorg. Tijdens deze middag gaan we in een creatieve sessie in op de rol van de arbocoördinator en de manier waarop u als de ‘spin in het web’ samenwerkt met alle afdelingen binnen het ziekenhuis. Het doel is om met elkaar in gesprek te gaan en zodoende van elkaar te leren.

De themamiddag vindt plaats op de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft. Eén van de master specialisatierichtingen ‘Medisign’, is geheel gericht op het ontwerpen van producten en services voor de zorg.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Vanaf +- 12u: inloop met lunch

  • Welkom door vhp human performance
  • Presentatie van MSc. Armaĝan Albayrak, Assistant Professor Applied Ergonomics & Design en Coördinator van de Master specialisatie Medisign aan de TU Delft

Armaĝan zal vertellen over Medisign, een masterspecialisatie binnen de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft, waarin ontwerpers worden opgeleid in het ontwikkelen van producten en diensten voor de gezondheid. Hoe leveren deze zogenaamde human-centered ontwerpers een bijdrage aan een betere gezondheidszorg? Welke methoden en technieken gebruiken zij om tot oplossingen te komen die passen binnen het gezondheidssysteem en aansluiten bij de eisen en wensen van alle gebruikers; van patiënt en mantelzorger, tot verpleegkundige en specialist? Aan de hand van voorbeelden wordt de visie en opleiding van Medisign geïllustreerd.

  • Presentatie van Monique Blumers, HR expert Arbo bij het Maasstad ziekenhuis

Monique Blumers zal ingaan op de wijze waarop de arbostructuur is ingeregeld in het Maasstad Ziekenhuis en waarom zij voor deze structuur hebben gekozen. De samenwerking met anderen zal zij illustreren aan de hand van een casus uit het ziekenhuis.

Koffiepauze

  • Interactieve sessie over de rol van de arbocoördinator, uitdagingen en best practices

In de creatieve sessie wordt er een casus ingebracht waarbij we in groepsverband gaan kijken waar in de casus de uitdagingen liggen voor de arbocoördinator om vervolgens ideeën te spuien hoe we deze uitdagingen aan kunnen gaan, gebruikmakend van verschillende creativiteitstechnieken. De sessie zal worden geleid door 2 masterstudenten industrieel ontwerpen: Jan Okkerse en ChenYi Shao. Beiden volgen de specialisatie Medisign en hebben deze sessie opgezet voor het vak Creative Facilitation in samenwerking met vhp.

  • Afronding door vhp human performance: wat neem je mee uit deze middag?

Na afloop is er een borrel met de gelegenheid om gezellig nog even na te praten.

Details

Zet deze datum dus vast in uw agenda:
Wat:                 Themamiddag ‘de arbocoördinator, de spin in het zorgweb’
Voor wie:         Arbocoördinatoren en arboadviseurs van ziekenhuizen
Wanneer:        Dinsdagmiddag 28 november van 12:00 tot ca. 17:00
Waar:              Faculteit Industrieel Ontwerpen (TU Delft), Landbergstraat 15, Delft
Kosten:            Deelname is gratis, alleen bij late afmelding worden onkosten in rekening gebracht

De inschrijvingsdeadline van 1 november is inmiddels verlopen, echter zijn er nog een aantal plekken beschikbaar! Meld u zich snel aan door te mailen naar Ellen Roos.

Wij hopen u op 28 november te mogen ontmoeten.

Gegevens

Datum:
28 november 2017
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Faculteit Industrieel Ontwerpen (TU Delft)
Landbergstraat 15
Delft, 2628 Nederland
+ Google Maps
0