Hybride werken: SLIM veranderen

Hybride werken, het was even wennen maar inmiddels is het een bekend begrip. Hybride werken is door corona in een stroomversnelling gekomen en is tegenwoordig de nieuwe norm.  Een hybride vorm van werken brengt veel voordelen met zich mee en tegelijk ook vele uitdagingen.

Medewerkers vinden het fijn om privé en werk naar eigen inzicht te combineren. Ze kunnen zich beter concentreren, besteden hun tijd efficiënter én hebben minder reistijd. Klinkt goed, toch?

Tegelijkertijd roept het ook een hoop vragen op. Hoe hou je bijvoorbeeld grip op de organisatie? En hoe zorg je voor verbinding tussen medewerkers? Hoe stimuleer je de groei en ontwikkeling van teams? En hoe richt je de werkplekken in, thuis en op kantoor?

Wij helpen u graag deze verandering tot een succes te maken!

SLIM aanpak

Iedere organisatie is uniek. Hybride werken is daarom voor elke organisatie anders. De overstap naar een andere, hybride, manier van werken is een veranderproces. Om dit succesvol te laten verlopen hanteren wij bij vhp de SLIM hybride werken aanpak.

Met onze SLIM hybride werken aanpak helpen wij u de juiste mix te vinden van plaats- en tijdsonafhankelijk werken en de juiste randvoorwaarden te scheppen. We benaderen de verandering op een integrale manier, waarin we steeds oog hebben voor de balans tussen mens, organisatie en techniek.

Hoe ziet de dat eruit in de praktijk?

schema SLIM aanpak voor hybride werken

 • Starten
  We beginnen met het komen tot een visie op hybride werken,  want zonder visie geen richting. De visie is de kern voor de verandering en geeft richting waar de organisatie naar toe wil.
 • Laten leven
  Samen met de medewerkers maken we een vertaling van de visie naar de praktijk. Wat betekent de visie in het dagelijkse werk.  Hoe gaat het werk er dan uit zien? Welke processen worden er geraakt? En wat betekent dit voor het team en de mensen?  Zo wordt de visie op de nieuwe manier van werken doorleefd.
 • Integreren
  Het hybride werken is niet alleen keuzes maken over waar welk werk gedaan wordt. Het gaat ook over hoe er prettig samengewerkt wordt en over welke omgeving daar het beste bij past. Maar natuurlijk ook over de nieuwe manier van aansturen en met elkaar omgaan. Met al deze aspecten gaan we integraal aan de slag. We brengen balans in de samenhang tussen mens, organisatie en techniek. Samen doen we alles om de nieuwe manier van werken tot een succes te maken!
 • Meemaken
  Bedenken is leuk, maar zien dat het echt gebeurt, is nog veel leuker! We begeleiden de verandering door dit samen te doen. Vanuit het idee van continue verbeteren, leren we van elkaar en sturen we bij daar waar de situatie erom vraagt. Net zolang totdat hybride werken vertrouwd aanvoelt.

Het resultaat

Met onze integrale aanpak bent u verzekerd van:

 • Een gedragen visie op hybride werken binnen de organisatie
 • Een toekomstbestendige uitwerking van deze visie die past bij uw organisatie
 • Een gezonde werkomgeving waarin uw medewerkers met plezier en efficiënt werken
 • Een aantrekkelijke werkplek voor uw huidige- en nieuwe medewerkers

Praktijkvoorbeelden

Deze klanten gingen u voor, lees hun verhaal:

Verandertraject Hybride Werken

astellas-bewerkt2

Hybride kantoorruimte met blije DB Cargo medewerkers

db-logo

Werkplek reserveren op afstand 

plekkie-app-mszh

Ook meters maken met hybride werken?

Neem dan contact op met Jeanine Frunt via onderstaand formulier om de mogelijkheden te verkennen.

Contactformulier

0