Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Gratis masterclass ‘Human factors bij huisvesting en inrichting’

4 oktober 2018 @ 12:00 - 17:00

Dit jaar organiseert vhp human performance een gratis masterclass over Human Factors (HF) bij vraagstukken over huisvesting en inrichting in zorginstellingen. Graag nodigen we iedereen uit die betrokken is bij facilitaire zaken, huisvesting en arbo. De masterclass is tevens interessant voor bedrijfskundig managers, projectleiders bouw en afdelingshoofden.

Regelmatig maakt vhp voor zorginstellingen (her)ontwerpen van specialistische afdelingen, ruimtes en werkplekken. Daarin komen vaak vergelijkbare uitdagingen en knelpunten naar voren. Onze kennis hierover willen we graag met u delen.

In de masterclass gaan we in op de rol van Human Factors bij (her-)ontwerpen. En ook hoe je medewerkers betrekt bij nieuw- en verbouwtrajecten.  We behandelen dit aan de hand van interessante  praktijkvoorbeelden.  Daarna doen we een beroep op uw expertise in een uitdagende case.

U kunt zich via de aanmeldbutton onderaan de pagina inschrijven voor de masterclass. De inschrijfdeadline is maandag 10 september.

We zien ernaar uit u donderdag 4 oktober te ontmoeten. Ook uw collega’s zijn van harte welkom! Wij vragen u wel om iedere deelnemer apart aan te laten melden.

 

Programma

Ontvangst
Om 12.00 uur is de inloop met lunch. Vanaf 12:45 beginnen we met het programma.

Welkom

Aandacht voor Human Factors in de praktijk
We starten met de vraag hoe in de praktijk rekening wordt gehouden met human factors bij huisvestingsvraagstukken binnen ziekenhuizen. Tijdens een interactieve sessie delen de deelnemers ervaringen en kennis met elkaar.

Expertsessie met lessons learned en Human Factors approach 
vhp presenteert de meest waardevolle ‘lessons learned’ bij het aanpakken van huisvestingsvraagstukken in de zorg. Dit doen we via praktijkvoorbeelden en het Integrated Human Performance Model.

Praktisch aan de slag
U past met elkaar de opgedane inzichten toe in een uitdagende case.
In groepsverband gaat u aan de slag met diverse Human Factors vaardigheden. Bijvoorbeeld met het in kaart brengen van het werkproces en het indelen van een ruimte met behulp van een 2D sessie (co-creatie).

Wrap-up
De opbrengst van vandaag wordt vastgesteld. Er is gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

 

Details 

Wat:

Masterclass Human Factors bij huisvesting en inrichting

Voor wie:

Iedereen die betrokken is bij facilitaire zaken, huisvesting en arbo. Ook voor bedrijfskundig managers, projectleiders bouw en afdelingshoofden.

Wanneer:

Donderdagmiddag 4 oktober van 12:00 tot ca. 17:00 uur. Vanaf 17:00 is de borrel.

Waar:

Maasstad Ziekenhuis, Maasstadweg 21, Rotterdam

Kosten:

Deelname is gratis, alleen bij late afmelding worden onkosten in rekening gebracht

Inschrijftermijn: Donderdag 13 september

  Vragen?

  U kunt contact opnemen met:
  Ellen Roos

  Gegevens

  Datum:
  4 oktober 2018
  Tijd:
  12:00 - 17:00

  Locatie

  Maasstad Ziekenhuis
  Maasstadweg 21
  Rotterdam, 3079 DZ
  0