in Nieuws

Best spannend om na 18 jaar van werkgever te veranderen. En zeker om van een grote onderzoeksorganisatie naar een klein commercieel bedrijf te gaan. Hier lees je hoe mijn start bij vhp human performance is verlopen. En wat mijn plannen zijn voor 2019.

In mijn eerste vier maanden bij vhp heb ik met verschillende nieuwe collega’s samengewerkt in een aantal zeer diverse projecten. Voor een organisatie in de procesindustrie hebben we gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de bedrijfsvoering. We hebben een onderzoek gedaan naar de CAO-afspraken in de voedingsbranche. En we hebben samen met gebruikers de herinrichting van een complexe operationele ruimte in de mobiliteitssector gerealiseerd. Wat mooi om aan een breed scala van projecten te kunnen bijdragen!

Artificial Intelligence

in 2019 ga ik mij bezighouden met de samenwerking tussen mensen en (semi-)autonome systemen. Door de toename van Artificial Intelligence (AI) op de werkvloer worden steeds meer taken door systemen uitgevoerd. Interessante vragen zijn: Hoe behouden we het overzicht in complexe en dynamische omstandigheden? Hoe komen we erachter waarom een intelligent systeem een bepaalde beslissing heeft genomen? En welke taken en verantwoordelijkheden liggen bij de medewerker?

Samenspel tussen mens en technologie

Zowel in de publieke sector, industrie als gezondheidszorg is er een opmars van intelligente systemen. Ik help organisaties in deze sectoren graag met het benutten van de potentie van deze systemen. En belangrijk: we zorgen er steeds voor dat de mens de regie houdt.

Op het innovatiecongres van Justitie en Veiligheid lag er plots een zware hand op mijn schouder. Is dit de kunstmatig intelligente collega van morgen? Hij had vooralsnog een stuk minder te melden dan mijn nieuwe collega’s bij vhp…

Een keer sparren?

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie Artificial Intelligence en de kwaliteiten  van mensen het beste kan benutten? Ik denk graag met je mee. Stuur een mail naar  Guido te Brake en je ontvangt dezelfde dag nog een reactie.

0