Organiseren en ontwerpen van meldkamers en control rooms, Organiseren en ontwerpen van werkomgevingen, Smart Public

Aanleiding

Gemeenschappelijke meldkamers voor spoedeisende hulp (112) van Brandweer, Politie en Ambulancezorg worden samengevoegd. Evenals de politie servicecentra voor niet-spoedeisende hulp. De samenvoeging heeft impact op de organisatie van het werk, de benodigde techniek en de huisvesting.

Vraag

De 112 meldkamer heeft vhp human performance gevraagd het functioneel ontwerp te maken van de inrichting van de meldkamer en het servicecentrum.

Aanpak

De toekomstige werkwijze is door vhp human performance in kaart gebracht tijdens workshops met operationele leidinggevenden en medewerkers. De gewenste samenwerking tussen en binnen de disciplines is vertaald in een functioneel ontwerp van de meldkamer en het servicecentrum. Het functioneel ontwerp is in nauwe samenspraak met gebruikers, Creon (meldtafel leverancier) en Franke van den Broek (interieurarchitect) uitgewerkt tot een definitief inrichtingsontwerp met een warme zakelijke uitstraling. De meldkamer is geschikt gemaakt voor 26 werkplekken in zowel de meldkamer als het servicecentrum.

Resultaat

Het ontwerp van vhp human performance heeft gezorgd voor een werkomgeving waarin medewerkers van verschillende disciplines van diverse regio’s optimaal kunnen samenwerken.

0
Eye-tracking training bij Nationale Nautische Verkeersopleidingen