Samenwerking ingenieursbureaus, Smart Health

In 2020 bundelde vhp human performance, VanBerlo en smartQare hun krachten ten behoeve van de ontwikkeling van een 24/7 Personal Health Control oplossing voor de zorg. Onderdeel daarvan is een medisch hulpmiddel dat vitale waarden als hartslag, zuurstofsaturatie en huidtemperatuur meet en die je draagt op de bovenarm. Deze oplossing draagt bij om de grote uitdagingen in de zorg op het gebied vergrijzing, het chronisch personeelstekort en de sterk stijgende zorgkosten het hoofd te bieden.

Vhp heeft in samenwerking met VanBerlo meerdere onderwerpen voor smartQare verdiept door middel van:
– Workflow onderzoek
– Gebruikersonderzoek
– UX design

In een medische cockpit (zorgcentrale) worden cliënten gemonitord. Bij zorgwekkende meetwaarden worden zorgprofessionals via een app geïnformeerd en wordt de mantelzorg eventueel bijgeschakeld. Het device is tevens voorzien van een activiteiten-index, valdetectie, plaatsbepaling en een alarmknop waarmee de drager kan aangeven dat hulp gewenst is.

Toegevoegde waarde

De oplossing van smartQare is van toegevoegde waarde bij het op afstand monitoren in een thuissituatie (hospital@home) van kwetsbare ouderen met een of een combinatie van meerdere chronische aandoeningen. Denk hierbij aan longziekten als COPD, cardiovasculaire ziekten, diabetes, epilepsie, kanker, reuma, artrose, astma en zwaarlijvigheid). Het medische hulpmiddel is niet alleen inzetbaar met het oog op “veilig langer thuis wonen” en ‘meer zelfregie’, maar kan ook intramuraal voor zowel CARE en CURE instellingen de kwaliteit van de zorg verbeteren en zorgprocessen efficiënter maken.

Propositie thuiszorg

Bij de start van het project is gekozen om de oplossing eerst te implementeren voor ouderen die zelfstandig thuis wonen en gebruik maken van thuiszorg, met als doel de zelfredzaamheid en het gevoel van veiligheid voor deze groep te vergroten.

Vervolg
Naar aanleiding van de verdieping van vhp en VanBerlo is smartQare nu in de fase van industrialisatie gekomen waardoor zowel de hardware als de software ontwikkeld kunnen worden voor de eerste serie die op de markt komt. De lancering van het product zal medio 2021 zijn.

0
Bediendesk hartkartheterisatie