Cameratoezicht, cameraplannen en uitkijkstrategie, Organiseren en ontwerpen van meldkamers en control rooms, Organiseren en ontwerpen van werkomgevingen, Smart Public

Aanleiding

Een havenbedrijf is toegankelijk via twee sluizencomplexen. De bediening en besturing van deze complexen was aan vernieuwing toe. Dit betekent een verandering voor de werkplekken en systemen, zoals de camera’s.

Vraag

vhp human performance is gevraagd om de inhoudelijke begeleiding te verzorgen.

Aanpak

In samenwerking met de leverancier en gebruikers zijn werkplekken, cameraplannen, de inrichting van de werkvloeren, werkplekken en de SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel van het proces was de prototyping. Hierbij konden de bedienaren de nieuwe werkplek en SCADA ervaren. Met de feedback van de bedienaren zijn de ontwerpen verder verbeterd.

Daarnaast is een simulator ontwikkeld waarmee de bedienaren bekend kunnen raken met de bediening. Ook is het mogelijk via deze simulator te trainen op afwijkende scenario’s, zoals een uitvallende CCTV of auto die pech krijgt op één van de deuren.

Resultaat

De sluiscomplexen van het havenbedrijf zijn vernieuwd. Ze worden voortaan bediend vanaf de vernieuwde bedienposten en -centrale.

0
Scope definitie van bediencentrale bij een provincie in NederlandOntwerp nieuwe verkeerscentrale en operating philosophy