Analyseren van veiligheid en incidenten, Cameratoezicht, cameraplannen en uitkijkstrategie, Interactie-analyse en -ontwerp, Organiseren en ontwerpen van meldkamers en control rooms, Organiseren en ontwerpen van werkomgevingen, Risico-analyses en veiligheidsanalyses, Smart Public

Aanleiding

Cameratoezicht vindt vanuit verschillende locaties plaats. Een gemeente wil het cameratoezicht moderniseren en centraliseren.

Vraag

De gemeente heeft vhp human performance gevraagd de nieuwe cameratoezichtruimte te ontwerpen.

Aanpak

vhp human performance heeft het ontwerp van de ruimte en de werkplekken gemaakt. Er is in beeld gebracht hoe operators en supervisors in de nieuwe ruimte optimaal zullen samenwerken. Dit is gedaan via interviews en workshops met eindgebruikers. In het ontwerp zijn de supervisors centraal in de ruimte geplaatst en de operators in een ovaal eromheen. Samen vormen ze ‘het oog’, wat meteen de naam voor de ruimte is geworden.

Resultaat

De cameratoezichtcentrale van de gemeente is officieel geopend. Sindsdien worden alle 450 camera’s vanuit het één locatie bekeken. De eindgebruikers zijn enthousiast over hun nieuwe centrale. Het ontwerp voldoet volledig aan hun verwachtingen en wensen.

0
GUI videowall ontwerp voor controlecentrumIncidentmanagement controlecentrum openbaar vervoer