Analyseren van veiligheid en incidenten, Procesoptimalisatie en lean six sigma, Risico-analyses en veiligheidsanalyses, SecuRadar, Smart Public

Aanleiding

SecuRadar is ontwikkeld tijdens de SBIR-innovatiecompetitie in 2016 die georganiseerd is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Vraag

Gemeenten willen hun informatiepositie in het veiligheidsdomein verstevigen. Door informatie uit verschillende bronnen slim te combineren en te interpreteren, willen deze gemeenten beter inzicht krijgen in de veiligheidssituatie in stad of wijk.

Aanpak

Als antwoord op deze vraag hebben vhp human performance en TriOpSys SecuRadar ontwikkeld. Het combineert Security Story Telling met big datatechnologie. Tijdens een workshop Security Story Telling wordt van veiligheidsvraagstukken een mindmap gemaakt met daarin de belangrijkste indicatoren. Een multidisciplinair team van professionals analyseert een veiligheidsvraagstuk met brainstormtechnieken en mind mapping. Relevante databronnen worden aan de mindmap gekoppeld. Het resultaat wordt direct zichtbaar gemaakt op een plattegrond.

Resultaat

SecuRadar is in samenwerking met twee gemeenten uitgegroeid tot een krachtige methodiek en softwareapplicatie om doelgericht veiligheidsvraagstukken aan te pakken. Hierdoor veranderen vage vermoedens in heldere inzichten. De belangrijkste indicatoren wordt opgespoord en zichtbaar gemaakt in betekenisvolle patronen. Versnipperde ideeën worden omgevormd tot gebundelde kennis. Onduidelijke redenaties worden concrete argumentaties. En onbekende locaties worden tastbare hotspots.

0
Modernisering toren luchtverkeersleidingOntwerp van havencoördinatiecentrum (HCC)