Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinarserie: Fysieke belasting op de werkvloer, hoe pak je dit aan?

22 september 2022 @ 16:00 - 13 oktober 2022 @ 17:00

Doos tillen

Twee op de vijf werkenden in Nederland heeft te maken met lichamelijk belastend werk, waardoor ze kans lopen fysiek overbelast te raken. Fysieke overbelasting is hierdoor al jaren een van de belangrijkste verzuimoorzaken. Hoe kun je dit voorkomen?

In september en oktober verzorgen wij een viertal gratis webinars met meer informatie en tips over het omgaan met fysieke belasting. 

Graag delen wij onze jarenlange kennis en ervaring met jou. Schrijf je in via onderstaand formulier en ontvang de inlogcode voor de vier webinars. De webinars zullen op de laatste 2 donderdagen in september en de eerste 2 donderdagen in oktober worden verzorgd door onze experts. We starten om 16.00u, tot ongeveer 17.00u. Uiteraard is er ruimte voor vragen na afloop van de webinar. 

 

Programma

Webinar 1: Aanpak fysieke belasting en de nieuwe toetsingscriteria 

De regelgeving rondom de Risico Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) is vanaf 1 juli 2022 aangescherpt. Dat betekent voor veel ondernemingen dat ze opnieuw moeten kijken hoe het is gesteld met de veiligheid en gezondheid in het bedrijf. Als experts op het gebied van fysieke belasting leggen wij uit wat deze wettelijke veranderingen betekenen en delen wij onze aanpak om fysieke belasting in kaart te brengen. De workshop wordt verzorgd door onze expert collega Hetty Vermeulen.

Donderdag 22 september 16.00-17.00u

 

Webinar 2: Hazard en body mapping 

In deze workshop neemt onze ervaren collega Kees Peerenboom je mee in de wereld van body en hazard mapping. Body mapping is een manier om erachter te komen hoe werk het lichaam van werknemers kan schaden. Hazard mapping kan nuttig zijn voor het in kaart brengen van gezondheidsrisico’s op het werk.

Donderdag 29 september 16.00-17.00u

 

Webinar 3: TOP Coach best practice en lessons learned

In het kader van het Programma Preventie Beroepsziekten en de campagne Hoe TOP werk jij?! van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid  hebben wij ons het afgelopen jaar als partner ingezet om over- en onderbelasting tegen te gaan in bij bedrijven in Nederland. Een veranderkundige benadering is hierbij zeer effectief gebleken. Hoe ga je nou praktisch aan de slag met een duurzaam resultaat? In deze webinar leer je daar meer over.

Donderdag 6 oktober 16.00-17.00u

 

Webinar 4: De wijziging in ISO11228-1 en de gevolgen daarvan op het beoordelen van til- en draagsituaties. 

De internationale gestandaardiseerde norm voor tillen, neerzetten en dragen, ISO11228-1, is geactualiseerd in 2021. De norm vervangt de eerste editie uit 2003. In de geactualiseerde norm is de aanpak gefaseerd gemaakt, is neerzetten als beweging toegevoegd, zijn er 9 in plaats van 6 reductiefactoren die meewegen in de beoordeling en wordt een onderscheid gemaakt in herhaald tillen. In deze workshop deelt Hetty Vermeulen haar ervaringen met de nieuwe norm en de gevolgen ervan voor het beoordelen van til- en draagsituaties.

Donderdag 13 oktober 16.00-17.00u

 

 

Gegevens

Begin:
22 september 2022 @ 16:00
Einde:
13 oktober 2022 @ 17:00
Evenement Categorie:
0
Oegema transport vrachtwagenControle kamer