Personeelsbezetting:
benut je team optimaal!

Steeds meer bedrijven ervaren dat de bedrijfscontinuïteit onder druk komt te staan, doordat het lastig is om geschikt   personeel te vinden. Zoeken naar nieuwe mensen is volgens ons niet de manier om deze uitdaging aan te pakken.

Bij vhp human performance geloven wij erin dat je bemensingsvraagstukken het best kan oplossen door te kijken naar de balans tussen mens, werk en techniek. Door de juiste balans te vinden tussen deze drie elementen kan niet alleen de productiviteit verhoogd worden, maar zullen medewerkers ook meer plezier beleven in het uitvoeren van het werk. Het is onze passie u als klant te helpen bij het vinden van deze balans.

Integrale aanpak

Door op een integrale manier naar alle aspecten van het bedrijf te kijken, zien we oplossingen waar u zelf mogelijk nog niet aan hebt gedacht. Op die manier brengen wij het bedrijf beter in balans. Door aanpassingen in de werkomgeving, de organisatie of de techniek zorgen we ervoor dat de bestaande werkvoorraad kan worden verzet met minder mensen. Bijkomend voordeel: medewerkers gaan met meer plezier naar hun werk en uw organisatie is weer een wendbaar en klaar voor de toekomst.

Hoe we dat doen?

We doen dit door samen met u en uw werknemers op zoek te gaan naar een optimale samenwerking en naar een goede en gezonde balans tussen mens, werk en techniek.

 

Wij starten met een oriëntatie.  We bespreken de behoefte en de doelen die u wilt bereiken. We verkennen de huidige manier van werken en kijken alvast naar de kansen voor de toekomst. Vervolgens stellen we samen met u een visie op over de toekomstige manier van werken. Daarin beschrijven we de stip op de horizon waar u met uw bedrijf naartoe wilt veranderen

Deze visie vertalen we vervolgens naar de praktijk. We beschrijven wat dit voor impact heeft op de mens, de werkorganisatie en de techniek.  Wat is er nodig om anders te gaan werken? Welke processen er moeten worden aangepast? En hoeveel mensen hier straks voor nodig zijn? Wat zij moeten kunnen en hoe ze gaan ze samenwerken. We vertalen dit naar een concreet plan. Uiteraard hebben we in deze fase ook oog voor de manier van leidinggeven en de bedrijfscultuur.

In het gehele proces zoeken wij continue de aansluiting met de mensen van de vloer. Daar zit de kennis en ligt de grootste veranderuitdaging. Gedurende het gehele proces is er nauwe samenwerking met de diverse teams en afdelingen die betrokken zijn bij de verandering. We nemen ze mee in de plannen en bereiden ze  voor op de verandering van het nieuwe werken. Uitdagingen pakken we aan door met elkaar op zoek te gaan naar gedragen, objectieve en uitlegbare oplossingen voor de organisatie, het management en de medewerkers.

Als alles bedacht en ontworpen is blijven we betrokken tijdens de implementatie. Dan begint het pas echt! Het tot leven brengen van de plannen. Met elkaar continue verbeteren, leren van elkaar en bijsturen daar waar de situatie erom vraagt.  Net zolang totdat de nieuwe werkwijze vertrouwd aanvoelt.

Het eindresultaat

De landelijke personeelsproblematiek kunnen wij niet oplossen, we kunnen er wel voor zorgen dat uw organisatie zo goed als mogelijk bestand is tegen deze uitdagingen. Met onze aanpak bent u verzekerd van:

  • Een optimale personeelsinzet, met een gezonde werkdruk.
  • Een organisatie waar iedereen efficiënt en met plezier werkt.
  • Een wendbare toekomstbestendige organisatie.

Praktijkvoorbeelden

Deze klanten gingen u voor, lees hun verhaal:

Bemensing control room en business continuïteit

bemensing-control-room-en-business-continuteit

Smart work, happy flow bij bierbrouwerij

Smart work, happy flow bij bierbrouwerij

Duurzame inzetbaarheid bij 30 metalektro bedrijven

duurzame-inzetbaarheid-bij-30-metalektro-bedrijven

Wil je ook jouw personeel optimaal benutten zonder extra werkdruk?

Neem dan contact op met Karlien Berghman via onderstaand formulier

Contactformulier

0