Organiseren en ontwerpen van meldkamers en control rooms, Procesoptimalisatie en lean six sigma, Procesoptimalisatie en ontwikkelen werkwijzen, Samenwerking ingenieursbureaus, Smart Public

Aanleiding

In het Landelijke programma iCentrale wordt een multidomein controlecentrum gerealiseerd met geïntegreerde diensten voor stuur- en bedientaken, zoals verkeersmanagement, tunnelbewaking en brugbediening. Het doel is een betere afstemming tussen domeinen en efficiëntere dienstverlening.

Vraag

vhp human performance is gevraagd een landelijke standaard te ontwikkelen voor provincies en gemeenten voor toekomstige multidomeinbediening. Deze nieuwe standaard beschrijft de organisatie, techniek en systemen: de iBedienfilosofie.

Aanpak

Er is door vhp human performance een visie ontwikkeld voor de werkorganisatie met de beoogde dienstverlening en beschikbare systemen. De iBedienfilosofie is in iteratieve stappen ontwikkeld en samen met CROW en experts uit het veld getoetst. Naast deze toets is vastgesteld dat het in lijn is met huidige standaarden, richtlijnen, wet- en regelgeving.

Resultaat

De iBedienfilosofie is de nieuwe landelijke standaard voor provincies en gemeenten. Deze dient als leidraad voor het organiseren van geïntegreerde diensten binnen een bediencentrale. U kunt de landelijke iBedienfilosofie hier downloaden.

0
Validatie van nautische werkplekken met gebruikers