Organiseren en ontwerpen van meldkamers en control rooms, Procesoptimalisatie en lean six sigma, Procesoptimalisatie en ontwikkelen werkwijzen, Smart Public

Aanleiding

Een verkeerscentrum is verantwoordelijk voor de verkeersleiding op snelwegen. De huisvesting van het centrum is sterk verouderd en extra videosystemen moeten worden toegevoegd. Een nieuw verkeerscentrum moet de veiligheid en efficiëntie van snelwegen waarborgen.

Vraag

vhp human performance is gevraagd om de vernieuwde lay-out en werkprocessen van het verkeerscentrum te ontwikkelen. Dit alles moet binnen slechts drie maanden worden voltooid.

Aanpak

Samen met een projectteam heeft vhp human performance een nieuwe bedienfilosofie voor verkeersmanagement ontwikkeld. Vanuit deze visie is het aantal benodigde werkstations bepaald. Ook is een ontwerp van de lay-out van het verkeerscentrum gemaakt. De medewerkers zijn intensief bij het project betrokken in onder andere verschillende workshops.

Resultaat

Binnen de gestelde tijd van slechts drie maanden heeft vhp human performance de bedienfilosofie en een gedetailleerd Programma van Eisen voor huisvesting inclusief ontwerptekeningen opgeleverd. Het verkeerscentrum functioneert naar volle tevredenheid van de operators.

0
Visie-ontwikkeling voor Airport Operations Centre APOCWerkbelasting bij een havenbedrijf door een nieuwe toekomstvisie