in Nieuws, Smart Health, Smart Industry

Inleiding

De Inspectie Methode Arbeidsomstandigheden (kortweg IMA) is in Nederland het meest gebruikte instrument om een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) uit te voeren. De IMA is al sinds 1992 in ontwikkeling en biedt een compleet RI&E instrument. De IMA methode bestaat uit 7 thema’s, onderverdeeld in modules (totaal 42). Alle modules bestaan uit een zorgvuldig samengestelde set met vragen, inclusief toetsingscriteria en wetten, regels en normen. U kunt ook zelf modules en vragen toevoegen. IMA is een online instrument, maar wordt ook uitgegeven in een handig paperback format. Meer weten? Ga naar https://www.kerckebosch.nl/arbo-veiligheid/ima-online-boek-1668.

Actueel en volledig

In het nieuwe boek zijn alle onderwerpen weer volledig up-to-date gemaakt. Zo is het onderwerp Gevaarlijke stoffen opgesplitst in drie modules. Daarnaast zijn er nieuwe onderwerpen toegevoegd zoals bijvoorbeeld werken met robots, cobots, 3D printers en drones. Uiteraard ontbreekt ook een COVID-19 module niet. Deze informatie kon niet meer meegenomen worden in het boek maar is online te vinden via https://www.imaonline.nl/node/1078178 .

Uw RI&E samen met vhp maken?

Om met IMA aan de slag te gaan heeft u een account nodig. Daar zijn kosten aan verbonden. Omdat volgende week de Week van de RI&E is en vhp human performance daar supporter van is, bieden we tijdelijk gratis adviesgesprekken aan. U kunt dan via onze IMA account gratis en vrijblijvend met IMA kennismaken. Benieuwd naar onze aanpak, ons dashboard of ons Corona-advies? Bekijk dan onze eventpagina https://lnkd.in/e5T8NQK. Het nieuwe IMA boek krijgt u dan alvast cadeau van ons!

U kunt ook vrijblijvend contact opnemen met keespeereboom@vhp.nl

0