Smart Health

Optimalisatie van ruimtes en systemen bij nieuwbouw, verbouw en transformatie

Als zorginstelling heeft u vaak te maken met ingrijpende keuzes over nieuwbouw, verbouw of transformatie. Er zijn ideeën over nieuwe vormen en concepten voor zorg- en dienstverlening. Deze veranderingen staan niet op zichzelf. Het draait om het samenspel tussen cliënten, patiënten, medewerkers, werkprocessen, inrichting en systemen. Vanaf de ontwerpfase tot het werken in de praktijk. Bovendien zijn de kosten van deze veranderingen heel hoog.

Menig zorginstelling heeft al eens pijnlijke ervaringen gehad met vastgoed- en systeemkeuzes. Het is zeer teleurstellend als achteraf blijkt dat de vormgeving en inrichting niet goed passen bij het gebruik in de praktijk!

U wilt de risico’s beheersen en toch de cliënten en patiënten optimale huisvesting en zorgverlening bieden. En dat medewerkers hier met plezier op een uitstekende manier aan bijdragen. Bovendien is er maar één kans om het vanaf de start allemaal goed te organiseren.

vhp laat zorgverlening floreren door optimale ruimtes en systemen

We voeren een objectieve analyse uit van de werkprocessen van zorgverleners. Wij ontwerpen werkplekken en afdelingen vanuit deze werkprocessen en ergonomische uitgangspunten. Ook zorgen we dat de omgeving de werkprocessen van uw medewerkers optimaal ondersteunt. Er wordt slim en efficiënt gebruik gemaakt van beschikbare ruimten. Uiteraard gaan we ervoor om binnen budget te blijven. In het ontwerp van processen en werkomgevingen passen we de principes van Duurzaam Lean toe. Dat levert mooie, functionele ontwerpen op met creatieve, praktische oplossingen. Zo krijgen zorgverleners meer ruimte voor zorg aan cliënten. En wordt de cliënttevredenheid verder verhoogd.

De transformatie naar meer specialistische apparatuur, hulpmiddelen en digitalisering vergt vakkennis, ergonomisch inzicht en heel veel tijd. Om het u gemakkelijk te maken, vertalen wij wat u nodig heeft voor de werkprocessen, naar concrete producteisen. We beoordelen producten van leveranciers. Ook begeleiden we de implementatie van hulpmiddelen, zodat medewerkers ze met succes gebruiken.

vhp human performance is expert op dit gebied. Meer dan 20 jaar werken we voor grote organisaties aan vraagstukken over mensen die in complexe ruimten met technische systemen werken. Naast de zorg werken we bijvoorbeeld voor waterschappen, meldkamers, luchthavens, havens, industrie, overheid enzovoorts. Deze rijke ervaring nemen we steeds mee naar een volgende opdracht. U merkt hier snel de voordelen van.

Wilt u ook werkruimtes en systemen die de zorg verbeteren en cliënttevredenheid verhogen?

Maak daarom een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. We laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Interessant nieuws over Smart Human Performance ontvangen?
Vul dan uw e-mailadres in. U ontvangt max 6x per jaar een update over de laatste ontwikkelingen.

0