in Smart Public

Van de waan van de dag…

Voor organisaties zoals Rijkswaterstaat waar operationele taken altijd doorgang moeten vinden is innoveren lastig. Je hebt immers vaak te maken met de waan van de dag. Bovendien is het al moeilijk genoeg om bij te blijven, laat staan voorop te lopen. In de verkeerscentrale Zuid Nederland hebben ze daar een mooie oplossing voor gevonden. Deze verkeerscentrale, gesitueerd op de Automotive campus in Helmond, heeft naast het operationele deel ook een innovatief deel: de Innovatiecentrale. Dit is een unieke omgeving voor beheer, leer en innoveer. Dankzij de triple-helix samenwerking van overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen en geholpen door mooie faciliteiten zoals Innovatiedesks, creatieve ruimtes voor ontwikkeling en brainstorm vind hier dagelijks innovatie in de operatie plaats.

… naar dagelijkse innovatie

Wij zijn hier regelmatig te vinden; samen met Rijkswaterstaat heeft vhp human performance het operationele deel van de centrale ontwikkeld en een ontwerp gemaakt waar verkeersleiders hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Ook hebben wij met de projectgroep meegedacht over het businessplan en een roadmap voor Smart Mobility. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de verkeersleiders en verkeerskundigen zodat zij proactief en flexibel kunnen participeren bij het ontwikkelen van nieuwe innovaties.

Zo creëren ze in Helmond een flexibele organisatie waar innovatie in de operatie 24/7 plaatsvindt.

Wilt u ook experimenteren, leren en innoveren in de operatie terwijl de dagelijkse business gewoon door gaat? Neem contact op met Guido te Brake om te kijken wat bij u de mogelijkheden zijn.

0
Paars partnerschap voor cyber securityMensen essentieel voor big data analyse