in Smart Public

Politie, brandweer, ambulancezorg en Koninklijke Marechaussee gaan samenwerken binnen één Landelijke Meldkamerorganisatie op tien locaties. Met als doel om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen én de hulpverleners beter te faciliteren bij hun gewone werk en bij de bestrijding van crises en rampen.

Van vier meldkamers naar één

Meldkamer Noord-Holland in Haarlem wordt één van die tien locaties. In deze nieuwe meldkamer gaan operators uit vier bestaande meldkamers samenwerken. Het fysiek samenvoegen van de meldkamers is nog maar een eerste, maar wel belangrijke stap in het veranderingsproces naar meer samenwerking binnen de meldkamerorganisatie. Het is daarom extra belangrijk dat de medewerkers van deze meldkamers daar actief bij worden betrokken.

Toekomstige manier van samenwerken

Op 6 april jongstleden heeft vhp human performance, samen met KWK vastgoed, het projectteam van de meldkamerorganisatie én de aannemer een Mock-up sessie georganiseerd; de toekomstige meldkamer van Haarlem is één op één nagebouwd. Medewerkers konden zo een goed beeld vormen van de toekomstige situatie en actief meedenken over de toekomstige inrichting én de manier van samenwerken. Want dat is uiteindelijk het doel, samenwerken aan een Veilig Nederland.

Neem contact op met Joep van Heugten als u ook samenwerking binnen en tussen teams wilt verbeteren!

0
Zicht op camerabeelden door eye-tracking