in Smart Health, Smart Industry, Smart Public

Het ziet ernaar uit dat veel maatregelen in verband met het Coronavirus langer gaan duren. In eerste instantie was alle aandacht gericht op financiële regelingen en provisorische oplossingen. Maar hoe gaan we er op de lange termijn verstandig mee om?

Ondernemers en organisaties tonen veel creativiteit om het werk op een goede manier opnieuw vorm te geven. Niet alleen klanten moeten beschermd worden, maar ook het eigen personeel. En ondertussen ga je als ondernemer door met het verdienen van je boterham. Geen gemakkelijke opgave. Ook de overheid zit niet stil; nu de maatregelen langer gaan duren krijgen Coronaprotocollen mogelijk een juridische status waarop Inspectie SZW kan handhaven.

Het is daarom belangrijk om niet allemaal opnieuw het wiel uit te vinden, maar de 1,5 meter-bedrijfsvoering intelligent vorm te geven. Brancheorganisaties kunnen hier een centrale rol vervullen: bezin je op wat nodig is en verzamel en selecteer de goede oplossingen. Timmer niet alles dicht, betrek je medewerkers en houd het flexibel. Zodat je kunt meebewegen als straks de teugels weer wat gevierd worden.

Wij zien ook lichtpuntjes ten gevolge van de crisis die ons zullen helpen. Veel barrières worden geslecht: daar waar samenwerking tussen mensen nog wel eens wat stroef verliep, blijken ze elkaar nu gemakkelijker te vinden. Zorgen en ideeën worden sneller gedeeld. Ook thuiswerken was voor veel organisaties vóór het uitbreken van de crisis een no-go. Nu ervaren zowel leidinggevenden als medewerkers de positieve kanten ervan. En gaan ze samen aan de slag aan met zaken die nog beter kunnen. Al met al zien we dat veranderen opeens makkelijker gaat. Het Coronavirus geeft ons het duwtje in de rug dat we nodig hebben om ons een andere manier van werken eigen te maken.

vhp human performance heeft 25 jaar ervaring met het ontwerpen van werk. We zijn goed bekend in verschillende branches en kunnen u helpen met het ontwikkelen van een intelligent Coronaprotocol voor uw branche, voor de korte én de lange termijn. Wij zorgen dat het protocol naadloos aansluit bij uw brancheaanpak arbeidsomstandigheden zodat het werk zo goed mogelijk door kan gaan. Onze integrale aanpak raakt alle facetten van uw plan: van werkprocessen tot werkplekken, van gewenst gedrag tot leidinggeven. Klik hier voor meer informatie of  neem contact op met Kees Peereboom of Jeanine Frunt. 

 

0
Nekpijn