in Smart Health, Smart Industry, Smart Public

Nederland werkt massaal thuis. Waar dat aanvankelijk tijdelijk leek, duurt dat nu inmiddels alweer 10 weken. En het einde is voor veel organisaties nog niet in zicht. De werkplekken thuis zijn meestal niet zo goed ingericht als op kantoor. Het beeldschermwerk is sterk toegenomen omdat alle overlegvormen nu digitaal zijn geworden.

Fysiotherapeuten hebben het druk. Dit is direct te wijten aan slecht ingerichte werkplekken, zo zegt fysiotherapeut Jasper Witteman in een artikel op nos.nl. Heel herkenbaar, want ook wij worden dagelijks door onze klanten benaderd met de vraag of we hun medewerkers kunnen ondersteunen in het optimaal thuiswerken. Ze zijn zich bewust van het feit dat het risico op het ontwikkelen van klachten op de loer ligt doordat de werkomstandigheden niet voldoen aan de normen die daarvoor zijn vastgelegd.

COVID-19 expertise

Als vhp hebben we de afgelopen maanden onze COVID-19 expertise ontwikkeld om organisaties te kunnen ondersteunen tijdens de crisis. Wat een aantal weken geleden begon met een e-learning Comfortabel thuiswerken en onze eigen zoektocht naar effectief online vergaderen, is uitgegroeid tot een portfolio met een breed scala aan diensten.

Zo helpen wij nu individuele werknemers op afstand bij het creëren van goede werkplekken via beeldbellen en e-learning, we geven advies voor succesvol thuiswerken en coachen werknemers met specifieke klachten via Teams.

Onze dienstverlening beperkt zich niet alleen tot de kantooromgeving. We adviseren o.a. bedrijven in de pluimveesector over maatregelen om de besmetting van COVID-19 op de verschillende locaties te beperken. Voor ziekenhuizen organiseren we coronaproof brainstormsessies en maken roadmaps waarmee zij hun capaciteit op verantwoorde wijze kunnen uitbreiden. Voor het  openbaar vervoer zoeken we naar creatieve oplossingen die we vervolgens implementeren zodat ook daar coronaproof gewerkt kan worden.

Het nieuwe werken

Door COVID-19 is er een nieuwe wereld ontstaan. Een wereld met regels en maatregelen, waarin veel wordt gevraagd van iedereen en waar alle focus is gericht op het in bedwang houden van het virus. Maar wat hetzelfde is gebleven is dat mensen nog steeds dagelijks aan het werk zijn. Mensen die onmisbaar zijn voor de economie en de zorg, werkzaam in tal van uiteenlopende organisaties die allemaal hun eigen uitdagingen hebben.

De kracht van vhp human performance ligt in het creëren van de balans tussen mens, techniek en organisatie. We zetten mensen centraal en nemen hen mee in het veranderproces. In tijden van crisis maakt deze werkwijze echt het verschil.

Kunnen we u ergens mee helpen? 

Wij ondersteunen momenteel sectoren en bedrijven in hun COVID-19 aanpak. Voor nu, maar ook in voorbereiding op een toekomstige epidemie of pandemie. Wilt u meer informatie over creatieve oplossingen en het succesvol implementeren en handhaven van de nieuwe regelgeving? Of bent u op zoek naar een oplossing waarmee u samen met uw medewerkers kunt zorgen voor een goede thuiswerkplek?Neem dan contact op met Hetty Vermeulen (06-26136126) of Joep Goverde (06-17556322)

0
Rugpijn