in Smart Public

Bruggen en sluizen worden steeds meer op afstand bediend vanuit bediencentrales. Zo ook in Provincie Noord-Holland. Daar worden straks 33 bruggen en 7 sluizen vanaf de nieuw te bouwen bediencentrale in Heerhugowaard bediend.

Werk verandert door centralisatie

Het centraal bedienen van bruggen en sluizen verandert enorm het werk van de medewerkers. Zij moeten vaak op basis van camerabeelden beslissen of een brug of sluis geopend kan worden. Bovendien gaan medewerkers in een bediencentrale meestal niet één brug of sluis bedienen, maar verschillenden bruggen en sluizen. Soms achter elkaar, soms zelfs tegelijkertijd. Zeker bij veel scheepvaartverkeer kan de werkbelasting dan van tijd tot tijd enorm toenemen.

Eenvoudige bediening, complexe taak

Bruggen en sluizen bedienen lijkt dan wellicht eenvoudig, maar is een complexe en verantwoordelijke taak. Het is daarom belangrijk dat medewerkers van bediencentrales optimaal worden ondersteund en veilig kunnen werken. Voor Provincie Noord-Holland heeft vhp human performance daarom de functionele uitgangspunten voor deze bedienlocatie opgesteld.

Zo kunnen de medewerkers bij Provincie Noord Holland prettig, veilig en efficiënt werken.

0
Bediening van bruggen: hoe kan het veiliger?Het Nieuwe Werken voor gemeente Ede