in Smart Public

(Photography by Norbert van Onna)

Meldkamers in transitie

Wij zijn ervan overtuigd dat de meldkamer aan de vooravond staat van vele vernieuwingen. Deze hebben grote impact op het werk en de ICT-systemen in de meldkamer. Denk hierbij aan de ‘multichannel’ aanname van meldingen via telefoon, sms, live chats en sociale media waar foto’s en video’s een grote rol spelen. Of het hebben van een gemeenschappelijk overzicht waar alle veiligheidspartners real-time toegang tot hebben. En ook intelligente koppelingen van databronnen en videobeelden, met actuele contextinformatie om de keuze voor de meest adequate inzet van middelen te ondersteunen. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden.

Impact in meldkamer en ook daarbuiten

De impact zal zich ook buiten de grenzen van de meldkamer begeven: de samenwerking in de hele veiligheidsketen zal veranderen. Innovatieve digitale technologie biedt kansen om meldingen en informatie gemeenschappelijk beschikbaar te stellen. Deze worden steeds verrijkt met nieuwe kennis en informatie waardoor betere interpretatie mogelijk is. Het geheel kan verregaand worden geautomatiseerd en veilig gedistribueerd. Hiermee kunnen veiligheidspartijen, burgers en private partijen efficiënt, snel en deels zelf-organiserend optreden. Dit kan zelfs zonder tussenkomst van een centralist. Deze centralist zal zich verder ontwikkelen als informatie-analist.

Integrale oplossingen van meldkamerspecialisten

Voor deze transitie van de meldkamers en het veiligheidsnetwerk zijn integrale oplossingen nodig voor mens, organisatie en techniek. Daarom hebben TriOpSys, Creon, Tedas, InterVisual Systems, Ordina, EAL, Marien van Wijngaarden en vhp human performance de handen ineengeslagen. Deze partijen hebben ieder diepe specialisatie en aantoonbare ervaring op het gebied van meldkamertoepassingen, -systemen en -organisaties.

Meldkamerplein.nl

Om de samenwerking kracht bij te zetten en onze kennis te delen, hebben we meldkamerplein.nl gelanceerd. Tijdens de vakbeurs eRIC 2018 presenteren de participerende partijen zich voor de eerste keer met een gezamenlijke stand aan alle partners van openbare orde en veiligheid.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over meldkamerplein.nl?  Bezoek dan onze stand op de vakbeurs eRIC op 18 en 19 april of neem contact op met  Jan Legters. 

0
Eye-tracking: nuttig voor verkeersmanagement en control rooms.Werkbelasting van nautische bediencentrales