in Over ons

Bas en Karlien hebben beide Industrieel Ontwerp in Delft gestudeerd maar zijn ook zichtbaar verschillend. Bovenstaande afbeelding geeft een paar verschillen en gelijkenissen tussen Bas en Karlien weer.

Karlien

Wat vind je zo leuk aan ontwerpen?

De grote variatie in situaties waar je voor ontwerpt! Soms zit je in de wereld van vliegtuigstoelen en dan weet je weer alles over hardloopblessures. Dit vind ik ook leuk aan werken bij vhp, steeds zo veel mogelijk te weten komen over een situatie om een goed ontwerp of advies af te leveren.

Waarom vhp?

Ik vind ergonomie en daarbij menselijke maat heel interessant en heb dan ook gemeten voor de database Dined. Ergonomie is voor mij vooral bewegen, lang eenzelfde houding is nooit goed. Daarom heb ik tijdens mijn afstuderen een simpele oefenrobot voor ouderen ontworpen die motiveert meer te bewegen. Ik heb mij daarna nog een half jaar bezig gehouden met meer bewegen als technisch ontwerper bij innovatiebureau Springlab.

Wat wil je bijdragen aan ons team?

Tijdens en voor mijn studie heb ik als productiemedewerker en technisch tekenaar gewerkt bij een aluminium constructiebedrijf. Dingen tekenen en vervolgens maken is ook mijn hobby. Bij vhp wil ik mijn technische achtergrond graag inzetten. Het in de gaten houden van de technische haalbaarheid in een project vind ik belangrijk.

Bas

Wat vind je zo leuk aan ontwerpen?

Als ontwerper vind ik het leuk om voor mensen te ontwerpen, samen met mensen. Ik duik graag in een context om deze te verkennen, gebruikersonderzoek te doen en mensen te betrekken bij mijn proces. Daar worden zij (en ik) enthousiast van en dat werkt erg motiverend! Het liefst doe ik projecten in de zorg.

Waarom vhp?

Met mijn afstuderen heb ik voor het Wilhelmina kinderziekenhuis een interactieve speurtocht ontworpen (Beagle) waarin kinderen gemotiveerd worden om meer te bewegen. Het was tof om tijdens dit project zowel onderzoek te doen als te ontwerpen en bezig te zijn met  gedragsbeïnvloeding.  vhp is een specialist op dit gebied en heeft veel kennis in huis. De wijze van waaruit vhp werkt sluit heel goed aan bij wat ik het liefste doe als ontwerper.

Wat wil je bijdragen aan ons team?

Graag wil ik verder gaan op bovenstaand gebied en mezelf  verbreden op het vlak van human factors. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om straks cursussen/ trainingen te gaan geven. Daarnaast draag ik  graag mijn steentje bij als het gaat om (grafische) illustraties.

0
De factor mens bij Lean Six Sigmavhp ISO certificatie