in Smart Health

Meedenken

Ik kom de laatste tijd vaak in ziekenhuizen. Voor mijn werk, of voor bezoek aan familie. Wat me opvalt, is dat de service aan patiënt en bezoeker snel verandert. Vorige week werd ik blij verrast in een ziekenhuis waar ik nog niet eerder was geweest. Bij aankomst bleek de batterij van mijn telefoon bijna leeg. Dat vond ik vervelend, want na het bezoek aan bed wilde ik de rest van mijn familie bellen of een berichtje sturen. Nog niet zo lang geleden hadden ziekenhuizen openbare telefoons, of kon je als patiënt een telefoon huren. Ik herinner me zelfs dat mobiele telefoons een tijdje verboden zijn geweest. Wegens mogelijke invloed op de apparatuur, werd dan gezegd. Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd en is op veel ziekenhuizen gewoon wifi beschikbaar. De verrassing van vorige week waren de oplaadkluisjes in de gang. Gratis en binnen een kwartier was mijn telefoon weer opgeladen. Dat is goed meedenken, dacht ik nog. Nu nog mijn weg vinden op de bewegwijzering.

Linker foto door kate hiscock / CC BY

0
De Intensive Care: een intensieve werkomgevingDuurzaam lean in de zorg: wij zorgen voor de medewerker