in Smart Industry

In navolging van de Heineken brouwerijen in Zoeterwoude en Den Bosch vond op 14 maart de eerste veiligheidsmiddag plaats bij Heineken Groothandel in Oss. Deze veiligheidsmiddag markeert de start van het verandertraject ‘Veilig werken doen we samen’ binnen Heineken Commercie.

vhp human performance heeft, na een 0-meting, laten zien hoe Heineken niet alleen in de magazijnen, maar ook op afleveradressen veilig werkgedrag kan bevorderen. Doel is realisatie van daling van het aantal (bijna) ongevallen. Om de verandering in werkwijze te sturen, is een veiligheidsteam samengesteld. In dit team hebben de medewerkers een belangrijke inbreng. De Area Logistic Manager, Maarten Bakhuizen, en de SHE Manager Commercie, Gertie Pinxteren, leiden het team. In samenspraak met vhp human performance heeft het veiligheidsteam een Plan van Aanpak op maat uitgewerkt.

Veiligheidsmiddag

Om het veiligheidsbewustzijn collectief een impuls te geven, is gestart met een veiligheidsmiddag voor alle 120 medewerkers in Oss. Volgens het inmiddels beproefde recept werd samen met VHP een geslaagde middag met veel inhoud maar ook met veel plezier neergezet door het Heineken Commercie veiligheidsteam.

Het thema ‘veilig werken doen we samen’ liep als een rode draad door de workshops. Omdat naast magazijnmedewerkers, chauffeurs en bijrijders ook planners, accountmanagers en kantoorpersoneel deelnamen, kregen de interactieve workshops een extra dimensie. Ter plekke kregen deelnemers waardevolle inzichten in wat de gevolgen zijn van hun eigen handelen in relatie tot de veiligheid van henzelf en van hun collega’s in andere werkproces delen.

In 2014 gaan alle acht groothandellocaties van Heineken dit verandertraject in gang zetten.

0
Securitymanagement in de petrochemieDe factor mens bij Lean Six Sigma