in Smart Industry

In de BRD heeft de IG Metall bij de BauA aangegeven dat bedrijven in de metaalsector een toolbox nodig hebben om aanvulling te geven aan het gezond doorwerken tot je 67e. BauA heeft BiT Bochum en vhp human performance deze toolbox laten maken.

BiT Bochum en vhp human performance hebben met werkgevers en werknemers criteria opgesteld voor goede instrumenten voor de metaalsector. 30 instrumenten voldoen aan deze criteria. Met makers is afgestemd hoe instrumenten verder verbeterd kunnen worden. Bij acht bedrijven (Scania, Bavaria, MCB Metaal en TATA steel in Nederland en vier bedrijven in de BRD) is een pilotproject uitgevoerd.

BauA toolbox

Er is een toolbox opgeleverd die de bedrijven in de metaalsector kunnen toepassen om ervoor te zorgen dat medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun 67e. In de BRD betreft dit vooral automobielfabrikanten en toeleveranciers. Er zijn acht voorbeeldprojecten uitgevoerd en gedocumenteerd. In de BRD is in Berlijn een congres georganiseerd genaamd ‘Gute Arbeit’, waar de bevindingen met belanghebbenden zijn gedeeld. In Nederland is samen met AWVN een congres georganiseerd waar hetzelfde is gedaan. Het complete rapport is door de BauA uitgegeven en gratis te downloaden.

0
Noble Mobility Group leert gezond werkenVeilig werken in lastige situaties