in Smart Public

Samen met de partners uit het programma iCentrale en CROW heeft vhp human performance een zogenaamde iBedienfilosofie uitgewerkt tot een landelijke standaard voor gemeenten en provincies. De iBedienfilosofie beschrijft de toekomstige wijze van werken in een iCentrale. Vastgelegd is hoe de organisatie, techniek en systemen ten behoeve van multidomein bediening in te richten.

Naar efficiënt stads- en wegbeheer

De behoefte aan een standaard iBedienfilosofie is ontstaan vanuit de veelal versnipperde manier waarop gemeenten en provincies hun stads- en wegbeheer nu geregeld hebben. Op dit moment zijn er in Nederland nog zo’n 150 centrales voor bediening van een enkel domein of object. Met de landelijke standaard iBedienfilosofie hoeven gemeenten en provincies het wiel niet zelf uit te vinden wanneer zij hun  stads- en wegbeheer effectiever en efficiënter willen maken.

Samenwerking partners programma iCentrale  en CROW

De iBedienfilosofie is in een aantal iteratieve stappen ontwikkeld. De eerste stap is gezet door de partners uit het programma iCentrale. In maart van dit jaar is de iBedienfilosofie vervolgens voorgelegd aan een brede groep experts buiten het programma. Om daadwerkelijk te komen tot een landelijke standaard is het programma iCentrale een samenwerking aangegaan met CROW. Naast deze uitgebreide review is ook getoetst in hoeverre de iBedienfilosofie in lijn is met huidige standaarden, richtlijnen en wet- en regelgeving.

Presentatie tijdens Summit op 3 november 2017

De landelijke standaard iBedienfilosofie is gepresenteerd op de Summit ‘Mobility, Safety and Smart Centres as a Service’ op 3 november 2017 in Sassenheim.

De iBedienfilosofie is voor iedereen beschikbaar. Wilt u ook een exemplaar? Neem dan gerust contact op met  Guido te Brake

0
Uitkomsten Nationale enquête brug- en sluiswachters